top of page

Returer och Ångerrätt

Ångerrätt, Retur och Reklamation

 

Konsument

En konsument har enligt distansköplagen rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt/öppet köp står du som kund för kostnaden för returfrakten samt för eventuella transportskador som uppkommer vid returnerandet av varan.

 

Villkor för öppet köp och retur

  • Ångerrätt och retur gäller ej varor med brutna förpackningar 

 

Så går returen till

För att utöva din ångerrätt skickar du ditt meddelande om att frånträda avtalet till Cykelåtervinning.  Vi ser helst att du skickar meddelandet via e-post på info@cykelåtervinning.se eller via Cykelåtervinnings kontaktformulär. Du är också välkommen att ringa oss.

 

Det går också bra att skicka meddelandet via post eller e-post enligt de uppgifter som framgår av din orderbekräftelse. Om du vill kan du använda konsumentverkets ångerblankett.

 

Adress för returer

Cykelåtervinning i Stockholm AB

Maria Prästgårdsgata 14

118 52 Stcokholm

 

Kostnad för retur

Du som kund står för kostnaden för returfrakten. Normalt sköter Cykelåtervinning returförfarandet när du har kontaktat oss

 

Det är viktigt att dessa punkter uppfylls för att din retur ska kunna godkännas:

  • Du som kund ska kunna visa att produkten är köpt hos just Cykelåtervinning, om detta efterfrågas. Detta kan göras med exempelvis kvitto eller orderbekräftelse.

 

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det att du skickar ditt meddelande inom 14 dagar från att du mottagit din vara. Varorna ska skickas senast 14 dagar efter den dag du meddelat Cykelåtervinning om ditt beslut att utöva din ångerrätt.

 

Återbetalning

Efter att Cykelåtervinning mottagit ditt meddelande om att du vill returnera varan kommer Cykelåtervinning att betala tillbaka vad du betalat för varan. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med att Cykelåtervinning mottagit varorna.

 

Cykelåtervinning har dock rätt att vänta med återbetalningen till dess att du visat att du skickat tillbaka varan. När återbetalning av vad du betalat sker kan eventuellt avdrag komma att göras för varas värdeminskning, om värdeminskningen beror på att du hanterat varan i större omfattning än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper eller funktion eller om varan skadats.

 

Cykelåtervinning använder samma betalningssätt vid återbetalning som det du använt vid ditt köp, om vi inte kommer överens om något annat.

 

Om du inte hämtar ut din beställning

Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

bottom of page